Det er avtalen Norges Fotballforbund (NFF) har signert med TV-selskapet Discovery Networks som er utgangspunktet for Hangelands kritikk. Discovery sender nemlig reklame for utenlandske spillselskap som utfordrer monopolet til Norsk Tipping.

Som Hangeland helt riktig påpeker er avtalen dypt problematisk. Overskuddet til Norsk Tipping går til breddeidretten. Utallige norske fotballbaner er bygd for den såkalte grasrotandelen. I fjor mottok norsk idrett 2,26 milliarder kroner fra Norsk Tipping.

Men NFF vil ha i pose og sekk. Avtalen med Discovery gir 2,4 milliarder kroner over seks år. Samtidig får de utenlandske spillselskapene vise fram sine produkter i sendingene. Ofte profilert av kjente norske idrettsfjes, blant andre John Arne Riise. Slik forsøker utenlandske spillselskap som utelukkende er på jakt etter profitt, å rive ned et system som er selve grunnmuren i norsk idrett.

Hangeland viser at også fotballspillere med millionlønn forstår hvor de kommer fra. Han hadde ikke opplevd profflivet uten først å bli flasket opp i en norsk klubb. Den innsikten mangler dessverre John Arne Riise. Verre er det at fotballforbundet nå driver en balansegang som gjør det vanskelig å argumentere mot spillselskapene. Hvis ikke idretten selv holder tunga rett i munnen, er grasrotandelen snart historie.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.