Den inneholder lite nytt. Den som hadde håpet at ordføreren ville benytte denne muligheten til å oppfylle Hamar kommunes eget slagord «Åpen», blir skuffet.

Riktignok får vi nå vite at alle gruppelederne som utgjør flertallet i kommunestyret var involvert i forhandlingene med rådmannen. Det synes vi er positivt, fordi det viser at det var en politisk bredere forankret avgjørelse enn det man først kunne få inntrykk av.

Dette har ikke vært noe sololøp fra Morten Aspelis side, men en avgjørelse som flertallspartiene samlet har vurdert og godkjent.Vi synes likevel rådmannens avgang kunne vært bedre håndtert.

Det hevdes fra enkelte hold at dette er en personalsak, og at det derfor ikke kan gis ytterligere opplysninger enn de vage formuleringene i sluttavtalen. Personalsaker skal selvsagt ikke ut i det offentlige rom. Men det paradoksale er jo at hele den personalmessige siden av saken er godt kjent.

Vi vet nå hva rådmannen fikk i sin sluttavtale, og vi har også fått forsikringer om at han ikke har vist klanderverdig oppførsel.

Det er den politiske siden av saken vi er opptatt av. Det vises i sluttavtalen til uenighet om kommunens økonomiske utfordringer.

Da bør velgerne få vite hvilken retning politikerne ønsket å gå, som rådmannen ikke kunne akseptere.

Underlig nok holdes dette fortsatt hemmelig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.