Stupetårnet - Sesong 3. Dessverre fortsatt ingen tegn til at rådmannen skal iføre seg sin badebukse og foreta sitt lovete svalestup fra toppen av installasjonen. Så langt har ikke tårnet kommet lenger enn en litt trist ferd over Mjøsa, på vei i vinteropplag. Hamar ville ha nasjonal oppmerksomhet. Vi fikk det. Om ikke rådmann Martin Kulild og ordfører Morten Aspeli blir husket for noe annet, så er det det famøse stupetårnet. Mens harselasen landet rundt er ellevill, har politikerne igjen vært tvunget til å sette stupetårnet på agendaen. Skal det destrueres eller bygges ferdig?

Hvis informasjonen som nå er lagt på bordet er til å stole på, ender nok formannskapet med grønt lys for ferdigstillelse. Fakta er at det allerede er brukt 18 millioner kroner på den 85 tonn tunge stålinstallasjonen. Skal tårnet destrueres vil det koste ytterligere to millioner. Og viktigst; ingen vil få noen glede av stupetårnet annet enn enda flere elleville programposter i underholdningsprogrammene på radio og tv.

I stedet ser det nå ut til at regningen stopper på 26 millioner kroner. Det er selvsagt langt mer enn noen kunne fantasere om da stupetårnet ble vedtatt. Men det er for sent å snu, og mye tyder på at vi nå har en sikrere kalkyle. Det var fornuftig av ordføreren å ta initiativ til å stanse byggingen i desember i fjor, for å få oversikt over kostnadene som tilsynelatende økte uten noen form for styring. Nå ser det ut som administrasjonen fått kontroll på prosjektet, og dermed kan det sluttføres. Riktignok ikke denne sommeren. Klok av skade vil rådmannen ikke gi noen dato for første stup. Men vi våger oss på å spå at snorene kan klippes sommeren 2015.

Det er ikke sikkert ordfører Morten Aspeli vil ønske altfor mye publisitet rundt akkurat den åpningen. På den annen side vil Hamar utvilsomt ha landets flotteste, dyreste og mest berømte stupetårn. Det er også noe å reklamere med. Vi skal ikke gjenta behovet for å trekke lærdom av saken, men i stedet slutte oss til ønsket om å ferdigstille stupetårnet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.