Enkelte er nesten aldri til stede. Høyre-politikeren Frode Nielsen har ikke møtt i kommunestyret på et halvt år. Heller ikke i kontrollutvalget har de sett snurten av ham, enda han her har det viktige ledervervet. Kontrollutvalget er kommunestyrets kontrollorgan for demokratisk innsyn og kontroll med kommunens virksomhet. Det kan med andre ord se ut som ordfører Bente Elin Lilleøkseth (Ap) og den administrative ledelsen i Løten ikke følges spesielt tett.

Frode Nielsen har meldt forfall til fem av de siste syv møtene i kommunestyret. Dessuten har andre representanter fravær på halvparten av møtene i den samme perioden. Slikt gir inntrykk av at møtene i kommunestyret ikke er høyt prioritert.

Frode Nielsen har skiftarbeid hos Nortura, noe som passer dårlig når man skal på kveldsmøter. Det er forståelig at dette er vanskelig å kombinere med politiske kveldsmøter. Da burde en permisjonssøknad vært innlevert, slik leder i Løten Høyre Kjell-Erik Nordahl har pekt på.

Å være folkevalgt er et viktig tillitsverv i samfunnet. Løten-velgerne har stemt representantene inn i kommunestyret for å ivareta deres interesser. Da er det et demokratisk problem at forfallene er så mange at enkelte representanter nesten ikke er til stede.

Det hadde ikke vært av vegen om ordføreren kom med en generell oppfordring til alle partier om å gi vervet som folkevalgt så høy prioritet som mulig.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.