Det er åpenbart ikke lett å få politisk gjennomslag for de store sakene i Innlandet med borgerlig regjering. Når det gjelder utbyggingen av E6 satt løftene svært løst før valget. Nå er det ingen som lenger snakker om store bevilgninger. Stortingsrepresentant Tor André Johnsen (Frp) har på hedmarksbenken kjempet en tung og mislykket kamp for å få sine partifeller i regjering til å forstå betydningen av å investere i veier. Hvem skulle trodd det? Ikke Johnsen, i hvert fall.

Det er behov for 50 millioner kroner i år, og 150 millioner kroner neste år. Pengene er nødvendige for å bygge videre på E6 i 2016. La oss se på E6-løftene til Fremskrittspartiet. 25. august 2012 garanterte samferdselspolitisk talsmann i Frp Bård Hoksrud utbygging av firefelts E6 fra Kolomoen dersom de havnet i regjering et år senere. 16. april i fjor lovet Hedmark Frps Tor André Johnsen, etter rådføring med Hoksrud, at den nye E6-strekningen skulle påbegynnes høsten 2014 hvis Frp fikk regjeringsmakt. 30. april garanterte Hoksrud byggestart fra Kolomoen i 2015, og at strekningen skulle stå ferdig i Moelv i 2018 eller 2019.

Nå er Bård Hoksrud blitt statssekretær i samferdselsdepartementet. Han har med andre ord alle muligheter til å innfri løftene sine. Men han er tausere enn noen gang når det gjelder investeringer i E6 gjennom Hedmark. I revidert nasjonalbudsjett var valgløftene redusert til absolutt ingen ting. Null. Det må være flaut for et parti som har gjort vegsatsing til en av sine fanesaker, og som i årevis har kritisert den rødgrønne regjeringen for ikke å ville satse på E6. Hva skal Tor André Johnsen (Frp) si til sine velgere når han møter dem i valgkampen? Dette er et ynkelig resultat for Hedmark.

Vi frykter dessverre at det blir en gjentakelse i det kommende statsbudsjettet. Så langt har vi sett lite resultater av det den borgerlige delen av hedmarksbenken har fått til overfor sine statsråder. Det holder ikke lenger med skryt. Nå må regjeringen vise alvor gjennom bevilgninger, slik det er lovet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00