Det er merkelappen vi klistrer på 2014 på årets siste dag. Både Hamar og Brumunddal har tatt store og viktige skritt mot posisjonen som vitale bysentrum. Den jobben som er gjort i Hamar de siste årene har påkalt nasjonal oppmerksomhet. 2014 var året da mange av snorene kunne klippes. Folk flest kunne få se resultatet av det som til tider har fortont seg som endeløse politiske debatter, og kontinuerlig graving i sentrum.

Vi har fått nye torg både i Brumunddal og Hamar. Kulturhuset i Hamar gjennomførte et åpningsshow som alle kunne være stolte over. Stortorget og Strandgata er nå også en del av «nye Hamar». Byutviklingsprosjektene fortsetter med full styrke både i Moelv og Brumunddal. Det første spadestikket er tatt på IKEA-bygget, og CC Stadion åpnet sitt moderne kjøpesenter.

Vi kan også glede oss over økt tilflytting, med Stange kommune på topp. Prøysen-året var en kjempesuksess, med markeringer av Alf Prøysens diktning over hele Norge. Det bidro sammen med de mange kulturfestivalene til å sette Hamar-regionen på det nasjonale kartet. For toppidretten har det vært et turbulent år med Hamkams nedrykk, og «nestenkonkursen» til Storhamar Dragons ved inngangen til 2014. Desto mer gledelig er det da at dragene avslutter året med suksess både på og utenfor isen, mens HamKam nå starter gjenoppbyggingen.

Et minst like spennende år ligger foran oss. Det etableres to nye næringsparker i Nydal, IKEA blir forhåpentligvis handelsmagnet for hele regionen, mens den viktige og utfordrende jernbanedebatten fortsetter. Vi tror på økonomisk vekst og flere arbeidsplasser i tida framover. Kanskje kan det også bli noen stup fra Hamars stupetårn i 2015? Her i Hamar Arbeiderblad skal vi fortsette transformasjonen fra tradisjonelt avishus mot rollen som den viktigste digitale kommunikasjonskanalen i regionen. Vi takker for 2014, gleder oss til 2015 og ønsker et godt nytt år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00