Familiehjelpa i Stange vekker igjen nasjonal interesse. Det er ikke første gangen. Også tidligere har det gode arbeidet som blir gjort med dette tilbudet i Stange vært gjenstand for studier i rikspolitisk sammenheng.

Før helgen hadde Stange kommune besøk av Arbeiderpartiets helsepolitiske utvalg. Dette er ett av utvalgene som ble satt ned da Jonas Gahr Støre tidligere i år etterfulgte Jens Stoltenberg som partileder. Utvalgene har som oppgave å utforme viktige deler av den framtidige politikken for landets største parti, og politikk det er grunn til å tro etter hvert vil bli regjeringspolitikk. Det var arbeid med barn og unge som denne dagen sto på programmet.

Utvalget var på rundtur i Norge for å se på det ypperste av helsepolitisk arbeid i kommunene. Leder Barbro Hætta fortalte at utvalget hadde hørt om suksessen med Familiehjelpa i Stange. Kanskje har de hørt det av tidligere statssekretær Kjell Erik Øye i Helsedepartementet. Øye og hans folk var på besøk i Stange for halvannet år siden, og lot seg blant annet imponere av tilbakemeldinger om at hele 80 prosent av dem som har vært i kontakt med dette lavterskeltilbudet hadde fått en bedre hverdag. Resultatet vakte oppsikt i hele Helse-Norge. Psykolog Birgit Valla er faglig leder for Familiehjelpa i Stange, og hun har nå skrevet bok om suksessen.

Det helsepolitiske utvalget var ute for å samle informasjon til sitt arbeid. Materialet skal være kunnskapsgrunnlaget for nye løsninger for norsk helse og omsorg i framtida. Familiehjelpa i Stange har ingen ventetid, og satser på å være der når det er behov for den. Hjelpa trår til for eksempel i tilfeller der foreldre strever med barna, i skilsmisser eller andre konflikter, tilfeller av mobbing eller når foreldrene selv strever. Måten Familiehjelpa jobber på gjør at en også får mye ut av begrensede ressurser. Det gode og nyskapende arbeidet i Stange fortjener all den oppmerksomheten det blir gitt, og Helse-Norge fortjener å få del i de kunnskapene og erfaringene som er høstet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.