Vår undersøkelse viste at Morten Aspeli (Ap) har skrevet 448 oppdateringer de siste tre månedene. Enkelte dager er ordføreren helt oppe i 15-20 oppdateringer. I all hovedsak bruker Aspeli Facebook til å fortelle om arrangementer han er på, han heier på Dragons og HamKam, og hyller enkeltpersoner som lykkes.

Hans motsats er Einar Busterud, ordførerkandidaten til By- og bygdelista. Mens Aspeli er svært aktiv på Facebook, nøyer Busterud seg med bare 23 oppdateringer i samme periode. BBL-politikeren begrenser bevisst mengden oppdateringer, og ønsker å være mer informativ når han skriver noe på Facebook.

Så langt kunne dette vært en kuriøs sak i avisen om hvordan politikere som jobber for å vinne valget neste år, prioriterer sosiale medier. Men Einar Busterud benyttet muligheten til å rette skarp kritikk mot Aspeli for å bruke så mye tid på Facebook at det går utover hans utøvelse av lederjobben som ordfører. Spissformulert mener Busterud at Aspeli opererer som fotograf for Hamar kommune.

Det er en kraftig anklage, og vi synes den er feilslått. Det finnes nok dem som kan synes ordførerens oppdateringer blir monotone i formen. Men skal vi i 2014 kritisere en politiker for å kommunisere med sine velgere på verdens største sosiale medium? Det hadde vært et større problem om han lot være. En kontinuerlig markering av positive hendelser i Hamar fungerer antakelig som god omdømmebygging for den sittende ordføreren.

Vi er overrasket over at en kommunikator som Busterud bruker en slik sak til å angripe sin politiske motstander. Burde han ikke heller vært bekymret over Aspelis tydelige tilstedeværelse på en arena hvor så mange velgere befinner seg? Kanskje trenger kommunikasjonsdirektøren selv en kommunikasjonsrådgiver? Et pikant moment er at de to rivalene ikke er FB-venner. Hvem sender en invitasjon først?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.