Vår undersøkelse viste at Morten Aspeli (Ap) har skrevet 448 oppdateringer de siste tre månedene. Enkelte dager er ordføreren helt oppe i 15-20 oppdateringer. I all hovedsak bruker Aspeli Facebook til å fortelle om arrangementer han er på, han heier på Dragons og HamKam, og hyller enkeltpersoner som lykkes.

Hans motsats er Einar Busterud, ordførerkandidaten til By- og bygdelista. Mens Aspeli er svært aktiv på Facebook, nøyer Busterud seg med bare 23 oppdateringer i samme periode. BBL-politikeren begrenser bevisst mengden oppdateringer, og ønsker å være mer informativ når han skriver noe på Facebook.

Så langt kunne dette vært en kuriøs sak i avisen om hvordan politikere som jobber for å vinne valget neste år, prioriterer sosiale medier. Men Einar Busterud benyttet muligheten til å rette skarp kritikk mot Aspeli for å bruke så mye tid på Facebook at det går utover hans utøvelse av lederjobben som ordfører. Spissformulert mener Busterud at Aspeli opererer som fotograf for Hamar kommune.

Det er en kraftig anklage, og vi synes den er feilslått. Det finnes nok dem som kan synes ordførerens oppdateringer blir monotone i formen. Men skal vi i 2014 kritisere en politiker for å kommunisere med sine velgere på verdens største sosiale medium? Det hadde vært et større problem om han lot være. En kontinuerlig markering av positive hendelser i Hamar fungerer antakelig som god omdømmebygging for den sittende ordføreren.

Vi er overrasket over at en kommunikator som Busterud bruker en slik sak til å angripe sin politiske motstander. Burde han ikke heller vært bekymret over Aspelis tydelige tilstedeværelse på en arena hvor så mange velgere befinner seg? Kanskje trenger kommunikasjonsdirektøren selv en kommunikasjonsrådgiver? Et pikant moment er at de to rivalene ikke er FB-venner. Hvem sender en invitasjon først?

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00