I dag er det en merkedag for Hamar. Stortorget skal offisielt åpnes. Dermed er vi i mål med den siste milepælen i opprustningen av Hamar sentrum. Vi har fått nye Strandgata som har utviklet seg til en flott paradegate med et restaurantliv som er en by verdig. Vi har fått nye Ankerskogen som er et badeanlegg få har maken til. Vi har fått kulturhuset, som har løftet fram kulturlivet i regionen, og blitt et bygg som symboliserer Hamars ambisjoner. Og i dag åpner også det som i flere år har vært en stor byggeplass: Stortorget.

Byen vil være preget av torgåpningen hele helgen. Bjørn Eidsvåg er et godt valg som hovedartist. Han har et forhold til Hamar, han er en folkekjær artist som treffer bredt, og ikke minst har han appell hos ungdommen. Eidsvåg er en av få norske artister som henvender seg langt utover sin egen generasjon. Vi vil berømme arrangørene for nettopp å inkludere ungdommen i åpningsprogrammet. Hele lørdag kveld har en profil som vil trekke ungdom til Stortorget.

Det nye Stortorget har vært omdiskutert fra første dag. Selve prosessen med innbyggerinvolvering, utplassering av gjenstander for å skape debatt om torgets særegenhet, og senere politikernes inngrep for å tilpasse torget til budsjettet har skapt uklarhet om hva Stortorget skulle bli. Også etter at Stortorget ble ferdig er det tvil om dette blir det samlingsstedet vi trenger i Hamar sentrum.

I dag åpner Stortorget og det er tid for å legge diskusjonen vekk. I stedet må vi alle ta Stortorget i bruk, det er nemlig opp til hver og en av oss å gjøre det til det vi ønsker. En stor tom plass, eller et yrende folkeliv? Det er det faktisk vi som avgjør. Ut av sofaen og inn på kafeen. Ta med bikkja og sett deg på en av benkene, treff andre mennesker og slå av en prat. Legg klaging til side og omfavne Stortorget. I dag gratulerer vi Hamar med det nye Stortorget, noe som også markerer at byutviklingsprosessen har vært en stor suksess.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.