Teater Innlandet måtte avlyse en turné i fjor for å holde budsjettet. Nå kommer teatersjef Janne Langaas med en bekymringsmelding. Til tross for et overskudd på 130.000 kroner, ser hun at de økonomiske rammene for neste år blir enda dårligere. Grunnen er at tilskuddet fra kulturdepartementet ikke øker like mye som lønns- og prisveksten. Dermed må teatersjefen kutte kostnader.

Teater Innlandet er en suksesshistorie helt og fullt. Janne Langaas har klart å skape et spennende regionteater, som har høstet stor kunstnerisk anerkjennelse. Hun gjør det med et bredt repertoar, som spenner fra de store folkelige oppsetningene, til smale forstillinger som tilbyr mer eksperimentelt teater. Vi har fått alt fra kassasuksessen om Øystein Sunde som fikk folk til å gå mann av huse, til torgteater i en gul container.

Hun har også mestret den krevende balansegangen det er å være teater for både Oppland og Hedmark. Alle som kjenner til mistenksomheten mellom de to innlandsfylkene vet hvor lett det er å havne i ildlinjen. Med en publikumsøkning på 60 prosent i Oppland i fjor utlignes det faktum at Teater Innlandet har sitt hovedsete i Hamar kulturhus.

Teater Innlandet får flere millioner kroner mindre i støtte enn sammenlignbare teatre som Ibsen teater, Teatret Vårt i Molde og Nordland Teater. Vi ser ingen grunn til at det skal være slik. Å løfte et så godt teater som vi har i Innlandet til samme nivå som andre regionteatre, bør være en viktig sak å jobbe for på Stortingets hedmarksbenk.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.