«Vi er stolte, men sultne», sa lederen for Fremskrittspartiet, Siv Jensen foran helgens landsmøte. Hun la i et intervju med Dagbladet vekt på at det er første gang partiet avholder landsmøte som regjeringsparti. Hun trakk linjene tilbake til Carl I. Hagen, og partistifter Anders Lange som stiftet Anders Langes Parti til nedsettelse av skatter og avgifter. Som regjeringsparti kutter vi skatter og avgifter hver dag, sa Siv Jensen. Det er neppe opplevelsen alle Frp-medlemmene har når finansminister Jensen øker bensinavgiften og opprettholder bompengeavgiftene.

Det er denne sulten ute hos medlemmene som Siv Jensen skal forsøke å stille på landsmøtet. Som fylkesleder i Hedmark Frp, Johan Aas sa til Hamar Arbeiderblad, er det mange medlemmer som synes det går for tregt. Likevel har Johan Aas resignert i forhold til å få bort bomstasjonene over natta. Nå handler det om sørge for at det ikke blir flere av de forhatte bommene på norske veier.

Når Siv Jensen på pressekonferansen etter sin landsmøtetale hevdet at hun har full støtte for regjeringsprosjektet, er det nok en sannhet med modifikasjoner. Derfor har hun et stort behov for å synliggjøre partiets politikk, uavhengig av regjeringen. Meningsmålinger viser nemlig at de velgerne partiet mister går til regjeringspartner Høyre. Siv Jensen benyttet landsmøtet til å markere at Frp aldri vil bli som Høyre, selv om de nå sitter i regjering sammen. Hun kom også med et offensivt utspill da hun lovte å redusere bompengesatsene på vegene. Det er nettopp slike løfter som trengs overfor en litt frustrert velgermasse.

Riktignok har regjeringen gjort noe med arveavgiften. Men nå trenger partiet resultater på sine fanesaker. Asylpolitikken har de tapt. Samferdsel er den andre store saken hvor folk forventer mer gjennomslag. Nestleder Per Sandberg har uttalt at partiet skriker etter endringer. Han sa også at det var «en sulten gjeng» som kom til landsmøtet. Nå kreves det resultater, og helst allerede i statsbudsjettet til høsten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.