De er gode som gull. La oss gå tilbake til utgangspunktet. En ishockeyklubb som store deler av fjorårssesongen kjempet mot konkurs. Alle tippet Storhamar et godt stykke ned på tabellen foran denne sesongen. Økonomien var fortsatt veldig skjør. Administrasjonen var borte, og erstattet av en dugnadsgjeng.

Fasiten har vi nå.

Med stigende undring har norsk hockeymiljø betraktet Storhamars frammarsj. Supporterne har til tider nesten ikke kunnet tro at dette var mulig. Ishallen har vært fylt og dermed har også den økonomiske situasjonen blitt bedre.

Ikke minst har Dragons blitt en klubb for hele Hedmarken. Supportere fra Stange, Løten og Ringsaker omfavner Storhamar som sitt lag. Vi er flinke til å lære av feil, men kanskje er det enda viktigere å oppsummere suksesshistoriene?

For det første har Storhamar lykkes sportslig. Et godt trenervalg og rekruttering av riktige spillere. Sportslig kompetanse er en nøkkelfaktor. Taper man på isen stopper det meste opp. Dernest har ledelsen vært flinke til å skape et godt omdømme.

For en konkurstruet klubb går det rett hjem når de nye lederne sier de vil jobbe gratis for å redde klubben. Storhamar er dessuten veldig godt posisjonert, som den eneste i sin region. Det er også utnyttet maksimalt, slik at alle føler en tilknytning.

Tilbake til røttene, sier den nye ledelsen. Dermed treffer de rett i hjertet på alle de som har vært med under storhetstiden til Storhamar.

Nå gjelder det å ikke miste hodet. Det er lett å la seg rive med, og glemme at det var en smule ydmykhet kombinert med hardt arbeid som ga suksess. Det er slutt på å pælme sølvmedaljer, slik vi gjorde i gamle dager, sier veteran Pål Johnsen.

Det er en innstilling som lover godt for framtida. Da kan det også hende årets sølv med tida vil bli til ekte gull.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.