Stortingets presidentskap er bekymret for det sosiale liv blant stortingsrepresentantene. I dag er det bare ett fast arrangement hvor stortingsrepresentantene blir invitert sammen med sine ektefeller til en staselig middag. Det skjer med en avslutningsfest på Akershus slott etter endt stortingssesjon. Derfor har presidentskapet tatt initiativ til et nyttårsball for politikerne og deres ektefeller, skriver Dagens Næringsliv. Det er satt av intet mindre enn 770.000 kroner til det storslåtte ballet. Ektefellene eller andre ledsagere skal flys inn til Oslo for middag på Grand Hotel fredag 9. januar. Der etter blir det mer servering i Stortingets vandrehall, kulturinnslag og levende musikk. Fint skal det åpenbart være!

Vi er mildt sagt sjokkert over forslaget. Slike arrangementer svekker omdømmet til politikerne, og forsterker inntrykket av at stortingspolitikerne er høyt hevet over sine velgere. Det er Stortingets fjerde president, Ingjerd Schou (H) som ifølge DN har hatt ideen. Hun argumenterer med at det må sikres en arena hvor politikere og ektefeller kan bli bedre kjent med hverandre.

Da har vi mer sans for forslaget til hedmarksrepresentant Karin Andersen (SV), som overfor Østlendingen i stedet foreslår at stortingsrepresentantene og ektefellene arrangerer en real grillfest, og betaler regningen selv. Også Fremskrittspartiets Øyvind Korsberg er sterkt kritisk til forslaget om nyttårsball. Overfor DN sier han at festen oser av en flotthet som er fjernt fra folk. Venstres Trine Skei Grande karakteriserer nyttårsballet som «snobbete og gammeldags».

Vi synes Stortingets presidentskap snarest mulig bør skrinlegge ideen om et nyttårsball for stortingsrepresentantene, og sette den på kontoen for tankeløshet. Vi er imidlertid bekymret over at Stortinget har et presidentskap som i så liten grad har fingerspissfølelse i forhold til hvordan Stortingets omdømme skal ivaretas. Om ikke presidentskapet selv tar til vettet, tar vi for gitt at de parlamentariske lederne setter foten raskt ned for ideen om et pompøst nyttårsball.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00