De siste målingene gir en oppslutning på godt under 30 prosent. Skulle dette bli valgresultatet ryker antakelig stortingsflertallet for Støre.

Spekulasjonene er i full gang om hva som har gått galt for Ap. Vi tror det er viktig å huske at det fortsatt er lenge igjen av valgkampen. Mye kan fortsatt endre seg, og ingen partier er så velorganisert når det handler om å utkjempe en seig valgkamp.

Vi vil likevel peke på to faktorer som vi tror ikke har vært til fordel for Ap. For det første har vi lenge advart mot å legge seg for tett opp mot argumentasjonen til Senterpartiet. Det kler ikke Ap å framstå som et parti som vil hindre reformer. Støre blir fort en dårlig utgave av Trygve Slagsvold Vedum. Vi spør oss også om det å kjøre store skatteøkninger som en viktig valgkampsak begeistrer velgerne.

Det er viktig å markere at det er et verdivalg vi står foran. Men hvis dette først og fremst skal illustreres med 15 milliarder kroner i økt skatt, spørs det om velgerne kjøper budskapet. Da mister man fort velgere til SV, som har vært skarpere på å tydeliggjøre forskjellene på dagens regjering og venstresiden. I tillegg har Støre drevet en utstrakt flørt med KrF og til dels Venstre. Til sammen gjør dette Arbeiderpartiet til et litt utydelig regjeringsalternativ. Det er ikke det som trengs hvis dette er et valg mellom ulike verdier i samfunnet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.