Som ventet har nominasjonskomiteen i Hamar Høyre innstilt Knut Fangberget som sin ordførerkandidat. Fangberget tar riktignok forbehold om at han blir valgt, men vi kan vanskelig se at noen vil utfordre ham. Med Fangberget på topp mønstrer Høyre den kandidaten som åpenbart er best rustet til å kjempe om makten i Hamar ved kommunevalget. Han har lang politisk erfaring, og et stort engasjement for utviklingen av Hamar. Ikke minst har han kastet seg tungt inn i jernbanedebatten, som blir den kanskje viktigste saken i årene framover. Høyre øyner nå muligheten for ordførermakt, men vi minner om at det er langt igjen til valgdagen.

Med Fangberget øverst på nominasjonskomiteens liste i Høyre, begynner toppkandidatene i de største partiene å peke seg ut. Einar Busterud er fortsatt i tenkeboksen når det gjelder å forsøke seg på et comeback for By-og bygdelista (BBL). Bookmakerfirmaet Betsson gir bare 1,6 i odds på at han stiller. Vi tror bookmakerne får rett.

I så fall vil kommunevalget i 2015 utkjempes av tre toppkandidater med tung erfaring fra lokalpolitikken. Det er positivt for Hamar. Alle ønsker kompetente politikere til å styre kommunen. Samtidig er det et faktum at alle tre er menn, og at ingen av dem er under 50 år. Nå skal vi være forsiktige med å diskvalifisere erfarne politikere på grunnlag av alder. Men en bedre fordeling når et gjelder kjønn og alder hadde vært å foretrekke ved et så viktig valg.

Arbeiderpartiet i Hamar har i dette perspektivet gått foran, ved å rekruttere mange politiske talenter fra sin ungdomsbevegelse inn i kommunestyret. Kunststykket er å klare å utvikle dem videre, slik at de tar steget opp og blir frontfigurer for partiet. Her kan det se ut som det fortsatt er et stykke arbeid å gjøre. For både Høyre, Ap og BBL blir det viktig å bruke de neste årene til å få fram markante politiske profiler fra neste generasjon. Men vi ser definitivt fram til en mulig duell mellom Aspeli, Fangberget og Busterud i 2015.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.