Den nye Arbeiderparti-lederen, Jonas Gahr Støre, har vært på sitt første Hedmark-besøk om leder for landets største politiske parti. Blant flere steder partilederen besøkte var også Stange Sportsklubb. Han hadde hørt om virksomheten i denne klubben, og ønsket å høre mer om det store frivillighetsarbeidet som blir gjort her. Støre kunne ikke truffet bedre når han ville ha kunnskap om frivillig lagsarbeid.

Det var Marius Langberg som var målet for besøket. Langberg som for halvannet år siden ble kåret til årets ildsjel i Norge. Med over 60 år bak seg som trener og ungdomsarbeider i en alder av snart 80 år, står han i en særklasse ikke bare i Stange, men også i hele landet.

Men Støre kunne også ha fått gode innspill fra andre gode ambassadører for godt frivillighetsarbeid i denne klubben. Vi kan spesielt trekke fram svømmeentusiast Harald Hoel. I en tid da de svake svømmeferdighetene hos barn og unge i Norge er i fokus, er det verdt å nevne at tilstanden i Stange er langt bedre, takket være hans og svømmegruppa i Stange Sportsklubbs innsats. Harald Hoel har til nå lært nesten 20.000 personer å svømme, og i disse dager er klubben, som den ene av to i distriktet, i gang igjen med svømmeaksjonen i samarbeid med Gjensidigestiftelsen og Norges Svømmeforbund.

La det også være nevnt at fotballgruppa og svømmegruppa i klubben i 2009 fikk integreringsprisen i Stange for sitt arbeid med å trekke med flerkulturelle i sin virksomhet. Ved siden av Hoel var det Bjørn Kvaal som mottok prisen. Laget har vist hvordan integrering skal gjøres i praksis, og det er viktig at de også har klart å dra med foreldrene, la juryen vekt på.

Stange Sportsklubb har fått mye pepper de siste dagene. Midt oppe i dette er det fint å kunne konstatere at laget også er så mye mer. Og har mye å bidra med til en nyvalgt partileder som skal i gang med å utforme en ny politikk for landets største parti.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00