Dermed vil seks års fravær fra denne stillingen være over for byen. Både politiet og andre fagfolk har i lengre tid etterlyst stillingen. I september sa for eksempel leder Sven Kaare Sunde i Landsforeningen for oppsøkende sosialt ungdomsarbeid (LOSU) til HA at foreningen lenge har vært bekymret for situasjonen i Hamar. Samtidig sa Arne Wiggo Rognås ved forebyggende enhet ved Hamar politistasjon at byen er avhengig av utekontakter som kan moderere uønsket virksomhet og atferd.

I budsjettforslaget er det satt av 750.000 kroner til formålet. Det er nok til å dekke en stilling. Samtidig legges det inn penger til et årsverk som fritidsveileder, et årsverk som familiekoordinator og en styrking av barnevernet. SLT-koordinator Trond Grue betegner den ene stillingen som utekontakt som mangel på satsing. Hamar er det 17. største tettstedet i landet, og sammenliknet med nabokommunene blir det også smått. Ringsaker har seks stillinger, Stange har tre.

Vi er enig i at en stilling til dette formålet er i tynneste laget. Det vitner mer om en sandpåstrøing enn en reell satsing. Forebygging krever ressurser og langsiktig arbeid. Vi håper budsjettbehandlingen utover høsten vil bringe fram muligheter for en ytterligere satsing. Men i alle fall er dette en begynnelse. Det er vel liten tvil om at behovet er der i fullt monn.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.