Nå ligger det ingen føringer fra Stoltenberg-regjeringen, og vi får et klarere bilde av prioriteringene til Høyre/Frp-regjeringen. Særlig i Fremskrittspartiet er det knyttet forventninger til at budsjettforslaget vil være en tydelig markering av at partiet sitter i regjering. Derfor er det også forståelig at Tor André Johnsen (Frp) i dagens HA beskriver det som en seier at de vil sikre penger til ferdigprosjektering av ny firefelts E6 fra Kolomoen og helt til Biri.

Opptakten til budsjettframleggelsen har vært preget av uvanlig stillhet. Mens enkeltstatsråder ofte har lekket godbiter fra budsjettet til media i dagene før presentasjonen, har det i år vært nærmest fritt for budsjettlekkasjer. Årsaken er nok at regjeringen er avhengig av flertall med sine samarbeidspartnere i Stortinget, Venstre og KrF. De to partiene har i stor grad forholdt seg lojale til samarbeidsavtalen. Unntaket er KrF-leder Knut Arild Hareide som gjorde det klart at han ikke vil være med på 10 milliarder kroner i skattekutt. For øvrig har partiene vist disiplin, og unnlatt å forhandle om budsjettet i media i forkant.

For vår del har spenningen særlig vært knyttet til bevilgninger for veg og jernbane. Det ble ikke presentert noe eksakt tall på Bård Hoksruds kontor i går, men som HA tidligere har skrevet, er rundt 200 millioner kroner nødvendig for videre planlegging av ny E6 til Mjøsbrua. I fjor lovte Johnsen at denne viktigste enkeltsaken i statsbudsjettet for vår region skulle på plass hvis Frp kom i regjering. Når de nå leverer - med forbehold om at budsjettet godkjennes av Stortinget - er det både gledelig og av svært stor betydning for Innlandet. Både Johnsen og Høyres Gunnar A. Gundersen har nedlagt et stort arbeid for å få gehør i regjeringen. Nå regner vi med at regjeringen også sørger for å holde god framdrift på utviklingen av jernbanens InterCity, slik at det forventete dobbeltsporet til Hamar ikke blir forsinket.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.