Sirkula-sjef Grethe Olsbye har riktignok satt inn ekstra biler og mannskaper for å forsøke å få gjort noe med problemene.

Men hun ser en ende på kaoset, selv om søppeltømmingen fortsatt vil ligge på etterskudd. Mandag var det 300 åpne avvik som det heter på byråkratenes språk. 300 steder er det altså fortsatt ikke hentet søppel, som det heter på godt norsk.

Er det noen ydmykhet å spore? Joda, Sirkula-direktøren beklager. Ikke at søppelet ikke er hentet til rett tid, men at kundene, det vil si vi, ikke fikk bedre informasjon på forhånd om at bytte av renovatørfirma ville by på store problemer. Det er for oss en underlig tilnærming til problemet.

Innbyggerne i Hamar-regionen ville neppe blitt beroliget hvis det allerede før nyttår ble varslet at januar betyr søppelkaos. I stedet burde opplæring og innkjøring av ruter i forkant vært høyere prioritert. Når renovatørene ikke finner stedene hvor de skal hente søppel, er det vanskelig å akseptere påstanden fra ledelsen i Reno Norden om at forberedelsene har vært gode nok.

Tålmodigheten er på bristepunktet. Våre lesere gir uttrykk for frustrasjon. Mange steder brennes søppelet fordi ukene går, uten at det ble hentet. Sirkula bør ha kontroll på situasjonen innen utløpet av januar. Det har innbyggerne krav på.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00