Fernandez jobber på heltid som talentutvikler i tennis i Innlandet. Ingen betviler hans kvalifikasjoner når det gjelder oppgaven med å bygge opp tennissporten her i regionen. Men regelverket er utformet slik at innbyggere fra land utenfor EU må ha en fagutdanning eller trene toppidrettsutøvere. Dermed faller unge Fernandez utenfor.

Vi må ha et regelverk som utlendingsmyndighetene kan forholde seg til når oppholdstillatelse skal gis. Men det må også være lov å bruke hodet. I denne saken ser det ut som UDI ikke har vært i stand til å løfte blikket fra paragrafene. En ung Hamar-kvinne blir skilt fra sin mann. En dyktig chilensk trener får ikke trene tennistalentene i regionen, noe både utøvere og klubber beklager sterkt. UDI sitter igjen med en sak som når man legger moral og logikk til grunn, er vanskelig å forsvare i opinionen.

Denne utvisningssaken har med andre ord bare tapere. Marcos Fernandez har forholdt seg til de vedtak UDI har gjort, og har reist tilbake til Chile. Han venter nå på at hans klagesak skal behandles. Han får nemlig ikke oppholde seg i Norge mens dette skjer. Vi vil oppfordre UDI til å bruke den gamle fjellvettregelen: Det er ingen skam å snu.

Les også
NYHET HATV: Se dokumentaren om Marcos Fernandez som må forlate kona i Hamar.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.