En forsvarsløs, autistisk mann på 23 år bankes opp av en gjeng tenåringer. Mannens mentale alder er satt til 16 år. Tenåringsgjengen har allerede lagt en plan for å ta mannen, som er fullstendig uforberedt på det som skal skje. Siden hans diagnose gjør ham lett å lede, fulgte han 30. juni i fjor intetanende med gjengen fra Miljøhuset i Brumunddal til et annet sted hvor alle tenåringene kastet seg over ham.

Mannen får slag og spark mot både ansikt og hode, og volden utøves kontinuerlig i 15–20 minutter. Senere på dagen ber tenåringene om å få «snakke ut» med den autistiske mannen. Han møter opp på nytt og blir banket opp enda en gang.

Det er opprørende at ungdom kan få seg til å begå så nedrige handlinger som det vi her har fått avdekket. Å bruke grov vold mot personer som ikke er i stand til å forsvare seg, og heller ikke forstår rekkevidden av hva de blir lokket inn i, er intet annet enn skammelig. Det ligger en ufattelig feighet i et slikt planlagt overfall.

Like ille synes vi samfunnets reaksjon er. Ifølge dommen bar angrepene karakter av ren mishandling. Samfunnsstraff og betinget fengsel gjør at gjengen kan vandre fritt av gårde, mens offeret har fått sin livskvalitet forringet. Tiltaltes unge alder og lang saksbehandlingstid hos politiet gjør at straffen blir såpass mild. Offerets far sa etter at dommen var avsagt at han ikke synes betinget fengsel og samfunnsstraff er «særlig voldsomt». Det er en konklusjon vil slutter oss til.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00