En forsvarsløs, autistisk mann på 23 år bankes opp av en gjeng tenåringer. Mannens mentale alder er satt til 16 år. Tenåringsgjengen har allerede lagt en plan for å ta mannen, som er fullstendig uforberedt på det som skal skje. Siden hans diagnose gjør ham lett å lede, fulgte han 30. juni i fjor intetanende med gjengen fra Miljøhuset i Brumunddal til et annet sted hvor alle tenåringene kastet seg over ham.

Mannen får slag og spark mot både ansikt og hode, og volden utøves kontinuerlig i 15–20 minutter. Senere på dagen ber tenåringene om å få «snakke ut» med den autistiske mannen. Han møter opp på nytt og blir banket opp enda en gang.

Det er opprørende at ungdom kan få seg til å begå så nedrige handlinger som det vi her har fått avdekket. Å bruke grov vold mot personer som ikke er i stand til å forsvare seg, og heller ikke forstår rekkevidden av hva de blir lokket inn i, er intet annet enn skammelig. Det ligger en ufattelig feighet i et slikt planlagt overfall.

Like ille synes vi samfunnets reaksjon er. Ifølge dommen bar angrepene karakter av ren mishandling. Samfunnsstraff og betinget fengsel gjør at gjengen kan vandre fritt av gårde, mens offeret har fått sin livskvalitet forringet. Tiltaltes unge alder og lang saksbehandlingstid hos politiet gjør at straffen blir såpass mild. Offerets far sa etter at dommen var avsagt at han ikke synes betinget fengsel og samfunnsstraff er «særlig voldsomt». Det er en konklusjon vil slutter oss til.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.