Helt konkret peker lederne i Politiets Fellesforbund på at det ved enkelte anledninger bare er to til tre politifolk på jobb i et område med 90.000 innbyggere. De er selvsagt altfor lite. Slikt skaper uro ikke bare i politiet, men i befolkningen generelt.

Samtidig er det et faktum at politiet har fått tilført større ressurser. Hedmark har økt sin bemanning fra 1,2 til 1,4 politiårsverk per tusen innbyggere, ifølge stortingsrepresentant Tor Andre Johnsen (Frp). Man må altså også spørre seg om ledelsen i politiet gjør en god nok jobb med å utnytte de ressursene som er til rådighet.

Vi kan selvsagt ikke akseptere at den operative bemanningen i politiet er så lav. Men når denne virkelighetsbeskrivelsen i tett samarbeid med Sp-leder og politireform-motstander Trygve Slagsvold Vedum brukes som kronargument mot både reformen, nedleggelse av lensmannskontorer og samling av ressurser i Hamar, frykter vi at debatten ikke lenger handler om hvordan vi skal få flere operative politifolk.

Det er viktig å huske at politireformen kommer fordi det var for mange ledere i politiet. Det gjorde det vanskelig å prioritere ressursene. Et av reformens mål er nettopp å flytte så mange polititjenestemenn som mulig inn i operativ tjeneste. Færre ledere skal gi politiet bedre mulighet til å prioritere det som er viktigst. Om reformen klarer å oppfylle dette målet vet vi selvsagt ikke. Men når reformen nå skal iverksettes vil vi komme til å høre både stasjonssjefer, ledere for lensmannskontorer, ordførere og ikke minst politikere fra opposisjonen som forbereder stortingsvalgkampen uttale seg om de negative konsekvensene av forandring.

Vi trenger endring av politiet. Det eneste som er helt sikkert er at dagens organisering av politiet ikke er god nok. Nå bør de nyansatte politisjefene få tid til å iverksette reformen. Så blir det gode muligheter til å vurdere om resultatet fører til en bedre beredskap enn tre operative tjenestemenn på vakt på hele Hedmarken.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.