Det pågår for tiden en ostekrig mellom Synnøve Finden og Tine. De to meierigigantene har allerede hatt en runde i rettssalen om Synnøve Findens nye ost, som har etiketten «en jarlsbergost-type». Dermed er den i direkte konkurranse med Tines velkjente flaggskip Jarlsberg, som forbrukerne kjenner så godt.

Den nye «jarlsbergosten» er nå ute i butikkene med ordet «sensurert» limt over Jarlsberg-navnet, etter en rettsavgjørelse. Medieomtalen og sensurbegrepet gjør at forbrukerne nå er mer enn oppmerksomme på den nye osten i disken. Det er åpenbart at dette handler om markedsføringsarbeid fra Synnøve Findens side.

Konkurransen på matmarkedet kan gi forbrukerne mer å velge mellom. Svakheten ved norske matbutikker er at utvalget er langt dårligere enn i andre europeise land. Siden vi er såpass få her i landet, er det mer krevende å tjene penger på nisjeprodukter. I tillegg er nok det voldsomme prisfokuset med på å styre både handlevaner og butikkutvalg mot det som allerede selger mest.

Men ostekrigen til Tine og Synnøve Finden er på ingen måte noe forsøk på å gi forbrukerne et bedre tilbud. Dette er et primitivt forsøk fra Finden på å gi kundene en ost vi allerede har. Faren er at de undervurderer forbrukeren, som kanskje setter mer pris på den som lanserer noe nytt og annerledes. Forsøket på å snike seg inn under Tines suksess med Jarlsberg vitner mest om fantasiløshet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.