Tilstrømningen av kunder var det ingen ting å si på. Når folk overnatter ute for å stå først i køen, forteller det noe om hvilken begivenhet dette er. Så vil noen kanskje spørre om det er uttrykk for en god samfunnsutvikling når åpningen av nye kjøpesentre blir den aller største begivenheten i regionen.

Uansett hva man måtte mene om forbrukets og handelens plass i vår bevissthet og våre liv, er det et faktum at Hamar-regionen med åpningen av Ikea har fått den magneten ethvert sted i Norge vil drømme om.

Den direktesendte sendingen til Hamar Arbeiderblad da møbelsenteret åpnet, viste at det var kunder fra Lillehammer, Toten, Stange og alle andre deler av Innlandet. De var alle nysgjerrige på å se hva det nye Ikea-huset inneholdt. Det er åpenbart at Ikea kommer til å trekke tusenvis av kunder inn i regionen hver eneste dag. Mange av dem vil gjøre mer enn bare å besøke Ikea, når de først bruker dagen på å handle

Derfor blir dette også en vitamininnsprøytning for næringslivet for øvrig. Det er allerede planlagt to nye næringsparker i området. Olrudgruppen og Tema Eiendom er konkrete resultater av det som beskrives som Ikea-effekten. Men også de fleste andre bransjer håper at den tilstrømningen av mennesker vi nå vil oppleve til Hamar -regionen, skal føre til at det også drypper litt på dem.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.