Som vi skrev her i avisen har dette området en mangeårig historie som en trist fyllplass. Meningene har vært mange om hva man kunne gjøre for å utvikle Hamars flotte strandpromenade. Helgas store åpning av ungdommens nye Seaside viste hvor lite som skal til for å fylle strandsonen med mennesker og livlig aktivitet.

Ny wakebordbane, konsert på Tjuvholmen, volleyballturnering på Koigen, skateboardtriksing og trening i det gamle politihuset. Hengekøyer og solstoler, og en peis som inviterer til grilling gjør at Hamar plutselig framstår som en sommerby. Spesielt er det hyggelig å se at det nye stupetårnet er i ferd med å bli et sosialt samlingspunkt, også for dem som ikke først og fremst er opptatt av å stupe i vannet.

Hamar kommune har bevilget 300.000 kroner til «Prosjekt Ungdom for Hamar». Det er dette vel verd. Et røft lavbudsjettprosjekt, sier prosjektleder Audun Jensen. Mye er gjort av ungdommen selv på dugnad. Men som Jensen poengterer er dette ikke en ny ungdomsklubb, men et byutviklingsprosjekt for å vise hvilke muligheter som finnes i Hamars strandsone.

For det er lenge til den nye jernbanetraseen kommer. Det er viktig at vi allerede nå tar strandsonen i bruk, og ikke blir sittende og vente. Nærheten til Mjøsa har vi, og jernbanen er slett ikke noe uoverstigelig hinder.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.