Vi er ikke uvant med at ledere i kulturlivet går på tiggerferd for å få støtte fra det offentlige. At en kulturinstitusjon i stedet leverer over to millioner kroner i overskudd er det derfor grunn til å stoppe opp ved. Kinosjefen i Hamar, Espen Jørgensen, gjør nemlig akkurat det.

For den som tror det å drive kino automatisk er en gullgruve, kunne Hamar Arbeiderblad lørdag minne leserne om at Hamar kino i 2007 gikk med et underskudd på 1,6 millioner kroner. Besøkssvikt og økonomisk mørke skyer har dominert avisoppslagene om Hamar-kinoen i årevis. Kommunen har gang på gang måttet slette underskuddene.

Vi merker oss at Espen Jørgensen ikke har valgt bort de smale filmene for å få opp besøkstallene. Tvert imot snakker kinosjefen varmt om sitt samfunnsoppdrag, og er opptatt av å kunne tilby et smalere filmtilbud til de som er spesielt interessert. Det er her han treffer de virkelige filmentusiastene, som også er kinoens viktigste ambassadører.

Når vi vet at Hamar kino selger nesten like mange billetter som Gjøvik og Lillehammer til sammen, forteller det at kinosjefen i Hamar har truffet sitt publikum. Noe av hemmeligheten er å være tett på repertoaret, og ha en forståelse av hvor lenge en film har et marked. Dessuten må man klare å sette sammen et filmtilbud med et bredt utvalg av filmsjangre. Variasjon og kvalitet gir et godt besøk. Det har ledelsen i Hamar kino klart, til glede for alle oss andre.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.