Det har vært unntakstilstand på Hedmarken de siste døgnene. Underkjølt regn har gitt en lang rekke dramatiske situasjoner. Busser har kjørt inn i bygninger og sperret vegen. En traktor skled rett inn i et julebord. Skolebussene har ikke kunnet kjøre, og i perioder har all busstrafikk stått stille. Drosjene står, hjemmehjelpen kommer ikke alltid fram, søppelbilene får ikke hentet avfallet og folk faller på isen og fyller lokalene til legevakten.

I tillegg rammes turistnæringen av det uvanlige desemberværet. Når det nesten ikke er mulig å kjøre opp løyper i Ringsakfjellet, kan virkningene også bli store for turistnæringen. Senvirkningene av at folk opplever at de ikke lenger er garantert snø i desember, kan være betydelig. Men hvem skulle kunne forutse at det bare er ti centimeter snø på en tid av året det som oftest er minst en meter?

Ekstreme værforhold er dessverre kommet for å bli. Ekspertene har i flere år spådd at klimaendringene vil gi oss våtere og villere vær. De siste dagenes hendelser bekrefter nettopp det. Offentlige etater har hatt sin fulle hyre med å håndtere en ekstraordinær situasjon.

I all hovedsak synes vi ansvarlige myndigheter har håndtert situasjonen bra. Bussene har kommet på vegen så raskt som det var forsvarlig. Det har vært intensiv strøing og befolkningen har ikke rapportert om situasjoner som har vært kritiske, og ikke håndtert på en tillitvekkende måte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.