Man skulle tro det var en enkel sak å bringe på det rene om gruppelederen i Ringsaker Frp er ekskludert, men slik er det ikke. Etter at fylkesstyret på nytt behandlet eksklusjonssaken mot Arnkværn, nekter lederen i Hedmark Frp å si hva som er konklusjonen. Ifølge fylkesleder Johan Aas er dette nå en personalsak. Det er opp til Arnkværn å avsløre om han er ekskludert eller ikke.

Det hele startet som kjent på et styremøte i Ringsaker Frp 30. juni i år. Temperaturen ble etter hvert ble svært høy på møtet. Arnkværn skal ha «pirket på brilleglassene» til et annet styremedlem, etter at han selv ble truet med å «bli kastet veggimellom».

Fylkesstyret konkluderte med at man ikke kan ha medlemmer som tyr til vold, og ekskluderte Hans Kristian Arnkværn. Sentralstyret i Fremskrittspartiet ba imidlertid om en ny gjennomgang av saken fordi den ikke var godt nok opplyst. Arnkværn mente dette måtte tolkes slik at eksklusjonen ikke var godt nok begrunnet, og måtte trekkes tilbake.

Hedmark Frp har behandlet eksklusjonssaken på nytt. Men nå er det taushet om konklusjonen. I forrige uke svarte fylkesleder Aas at det er «en B-sak», altså en personalsak, og at det bare er Hans Kristian Arnkværn som kan svare på om han er ekskludert eller ikke. Arnkværn selv vil ikke kommentere om han er medlem eller ikke før fylkeslederen gjør det.

Saken har sine åpenbare humoristiske sider. Det er ikke dagligdags at politikere havner i håndgemeng på styremøter, selv ikke i Fremskrittspartiet. Men samtidig synes vi det er uheldig at Arnkværns partitilhørighet nå har blitt en hemmeligstemplet sak av Frp. Å være folkevalgt er et viktig tillitsverv i vårt politiske system. Velgerne har rett til å vite om de politikerne de har stemt inn ved valget, fortsatt representerer det partiet og det politiske programmet de ble valgt inn på. Derfor bør Hedmark Frp snarest offentliggjøre om Arnkværn er ekskludert eller ikke.

Les også
NYHET

Etter at Hedmark Frp behandlet eksklusjonssaken mot Hans Kristian Arnkværn på nytt, vil ikke partene si hva utfallet ble.  

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.