Ringsaker Arbeiderparti vil klokelig nok ikke lenger frede eiendomsskatten. Sjelden har man bommet så stygt på et valgløfte. Kritikken har ikke uteblitt, men ordfører Anita Ihle Steen (Ap) valgte å bite i det sure eplet og øke eiendomsskatten framfor å kutte i det offentlige tjenestetilbudet. Mange undersøkelser viser da også at folk er villige til å betale mer skatt hvis det settes opp mot offentlig velferd.

Samtidig er det nå en åpenbar fare for at eiendomsskatten blir sovepute for mange kommuner. Så lenge den kan økes blir dette et enkelt middel å ty til, framfor å tvinge fram en grundigere gjennomgang av kommunens organisasjon og drift. Her merker vi oss at Ringsaker Ap også sier kategorisk nei til konkurranseutsetting av kommunale tjenester.Vi tror det er uklokt å være bastante motstandere av å involvere private aktører. Det behøver ikke være det samme som å omfavne høyrepartienes idealisering av privatisering. Med økende krav til kommunene bør vi ha en levende debatt om av hva det offentlige faktisk skal ha et ansvar for. Pleie- og omsorgstjenester bør prioriteres høyt. Vi undrer oss mer over at Ringsaker Ap også inkluderer renhold og matproduksjon i åpenbare offentlige oppgaver.Det tar neppe lang tid før eiendomsskatten i Ringsaker igjen må økes. Derfor er det viktig å finne flere virkemidler enn dette. Vi anbefaler en åpen debatt om hvordan kommunen kan drives, med gode løsninger for innbyggerne som mål.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.