Det er en av de beste nyhetene Hedmarken har fått på lang, lang tid. 43 kilometer med firefelts motorveg er en av de aller lengste strekningene som noen gang er bygget sammenhengende her i landet. Beslutningen er en klar prioritering av Innlandet.

Det er det nye veiselskapet Nye Veier AS som har prioritert E6 med ferdigstillelse 2019. Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland lover byggestart 2017. Raskere kan det ikke gjøres.

Det er forståelig at Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) jubler over beslutningen. Etter at regjeringen valgte å opprette det nye veiselskapet, har mange vært spente på om dette ville sette fart i E6-planene for Hedmarken. Nå har vi svaret.

Derfor var det da heller ingen som var kritiske til et eget veiselskap, slik vi har sett tidligere. Også vi valgte å være tilbakeholdne og vente med gratulasjonene da nyheten om veiselskapet ble lansert. Nå vil vi gi regjeringen rett i at det er ser ut til å sette fart i vegbyggingen.

Ordfører Ihle Steen sier E6 er viktigere enn jernbanen. Det kan kanskje forklare hvorfor Ringsaker ikke har snakket høyest om dobbeltsporets betydning. Vi vil fortsatt oppfordre hele Innlandet til å presse på for ytre Intercity. Det blir ikke dobbeltspor hvis ikke alle kommuner jobber knallhardt for dette målet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.