Det er en av de beste nyhetene Hedmarken har fått på lang, lang tid. 43 kilometer med firefelts motorveg er en av de aller lengste strekningene som noen gang er bygget sammenhengende her i landet. Beslutningen er en klar prioritering av Innlandet.

Det er det nye veiselskapet Nye Veier AS som har prioritert E6 med ferdigstillelse 2019. Administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland lover byggestart 2017. Raskere kan det ikke gjøres.

Det er forståelig at Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap) jubler over beslutningen. Etter at regjeringen valgte å opprette det nye veiselskapet, har mange vært spente på om dette ville sette fart i E6-planene for Hedmarken. Nå har vi svaret.

Derfor var det da heller ingen som var kritiske til et eget veiselskap, slik vi har sett tidligere. Også vi valgte å være tilbakeholdne og vente med gratulasjonene da nyheten om veiselskapet ble lansert. Nå vil vi gi regjeringen rett i at det er ser ut til å sette fart i vegbyggingen.

Ordfører Ihle Steen sier E6 er viktigere enn jernbanen. Det kan kanskje forklare hvorfor Ringsaker ikke har snakket høyest om dobbeltsporets betydning. Vi vil fortsatt oppfordre hele Innlandet til å presse på for ytre Intercity. Det blir ikke dobbeltspor hvis ikke alle kommuner jobber knallhardt for dette målet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00