det er E6 det handler om for tida. En stakkars politiker fra Fremskrittspartiet kan knapt vise seg her i fylket, uten å bli konfrontert med E6. Enten handler det om mer penger til å bygge ut firefelts E6 forbi Hamar, eller det er bompengestasjonene som spretter fram etter hvert som vegen blir ferdig. I juni 2015 vil det koste 234 kroner for å kjøre fram og tilbake mellom Stange og Gardermoen. Hva hadde tidligere Frp-general Carl I. Hagen sagt til det?

Vi spør fordi det var nettopp Carl I. Hagen som for et år siden åpnet valgkampen til Frp her i Hamar. På Østre torg åpnet han sin appell med å snakke om det han kalte «en av våre favorittsaker», nemlig kampen mot bompenger. Hagen hadde kjørt bil fra Oslo til Hamar, og harselerte kraftig over alle skiltene han passerte underveis som varslet om betaling bompenger. Frp-generalen avsluttet med fynd og klem: «La oss få revet alle disse bomstasjonene!»

Hagen har ikke fått innfridd ønsket sitt. I stedet betaler vi mer bompenger enn noen gang. Frp-politikerne, vrir seg når spørsmålet bringes på bane, og unnskylder seg med at det ville vært enda flere av de forhatte bommene hvis de rødgrønne hadde fått styre videre. Finansminister Siv Jensen ble under sitt besøk på Moelv denne uka avkrevd svar på om det faktisk blir bevilget penger i statsbudsjettet til å bygge E6 fra Kolomoen til Brumunddal. Det må svi i sjelen når lederen for selve vegbyggerpartiet Frp ikke kan gi noe annet svar enn at vi må vente på statsbudsjettet.

Det er kjernevelgerne sine de skuffer, Tor André Johnsen, Bård Hoksrud og de andre Frp-politikerne, når de ikke kan innfri løftene sine. Bilistene, trailersjåførene, drosjeeierne, de som synes de allerede har betalt nok som det er med årsavgift, dieselavgift (som har økt med Frp i regjering) og skyhøye bensinpriser. Nå setter vi vår lit til at Frp klarer å få gjennomslag for 200 millioner kroner til E6 gjennom vår region i statsbudsjettet. Dessuten håper vi bompengeavgiftene ikke blir enda høyere enn de er i dag. I så fall må Carl I. Hagen komme tilbake og svare for seg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00