Lederen for fylkespartiet, Per Gunnar Sveen, er allerede i angrepsposisjon. Han sier til Østlendingen at han er klar hvis nominasjonskomiteen vil ha ham. Knut Storberget selv peker på Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset som han beskriver som et ungt politisk talent.

Hedmark Arbeiderparti har ikke råd til å overse de unge, politiske talentene som finnes. Derfor bør nominasjonskomiteen gjøre en grundig jobb før nominasjonslisten settes opp. I dag har Anette Trettebergstuen andreplass. Hun er fylkets fremste politiker, og er inne i sin tredje periode på Stortinget. Hun er også den eneste politikeren fra Hedmark Ap som nevnes når statsrådsposter vurderes. Hun var dessuten inne i bildet som en av mange kandidater da nestledervervet i Arbeiderpartiet ble besatt. Trettebergstuen bør være et opplagt valg som partiets førstekandidat i Hedmark.

Det er også grunn til å følge med på Stanges unge varaordfører, Trine Lise Stårvik. Selv om hun i dag ikke er aktuell for en av de øverste plassene, er det viktig å vise at hun er en politiker for framtida. Stårvik markerte politisk styrke da hun talte sitt eget lokallag midt imot, ved å si ja til å vurdere sammenslåing med Hamar kommune. Uansett hva man måtte mene om kommunereformen er det en styrke når en ung, kvinnelig politiker tør å være så tydelig. Vi skulle veldig gjerne sett Anita Ihle Steen høyt oppe på lista, men hun har utelukket seg selv. På Hedmarken er det kvinnene som er de sterkeste profilene i Arbeiderpartiet.

Selvsagt skal lang politisk erfaring også vektlegges når nominasjonskomiteen vurderer kandidatene. Men for Hedmark Arbeiderparti bør fornyelse veie tungt. Unge politiske talenter som vil noe med sitt politiske engasjement bør foretrekkes når det finnes muligheter for det. Et langt liv i fylkespolitikken kan ikke alene være nok til en plass på Stortinget.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.