For dem som reiser mellom Oslo og Hamar har dessverre situasjonen blitt drastisk forverret. Passasjerene i Hamar-regionen er åpenbart ikke prioritert av NSB. Doble togsett er erstattet med enkle, noe som reduserer setekapasiteten til det halve. Regiontogene er til dels erstattet med lokaltog, noe som betyr en lavere standard.

Resultatet er stappfulle tog som gjør at passasjerene på enkelte rushtidsavganger har måttet ta til takke med ståplass mellom Hamar og Gardermoen. Komfortvogner og stillevogner er heller ikke lenger selvsagt.

NSB-personalet må ta støyten i form av sinte passasjerer som forlanger en forklaring.

Endringene er et bevisst grep fra NSB. Det er passasjerene på det sentrale Østlandet som prioriteres, for her bor det flest mennesker. Derfor er Eidsvoll nå endestasjon for Vestfoldbanen, ikke Lillehammer. Slik blir Hamar en utkantby på NSB-kartet, i stedet for en av de mest trafikkerte stasjonen på Dovrebanen.

Forklaringen NSB gir er at det mangler togsett for å gjennomføre satsingen mellom Drammen og Eidsvoll. Det loves nye tog til sommeren, og da blir det kanskje mulig å sette inn flere togsett og benytte regiontogene på det som faktisk er en regionstrekning.

Imens må passasjerene smøre seg med tålmodighet og vente på sommeren.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.