Det er ikke avsatt penger til planlegging av jernbanens dobbeltspor nord for Åkersvika i forslaget til nytt statsbudsjett. Dette har skapt uro, ikke bare i Hamar. Alle byene som inngår i Intercity-planen er alarmert. Det er ikke rart. I alle disse byene pågår det politiske prosesser for å levere kommunedelplaner som gjør at man er med i Nasjonal transportplan.

For vår del er det ikke engang avsatt nok midler til oppstart av reguleringsplan mellom Sørli og Åkersvika. Med et slikt tempo blir det ikke dobbeltspor til Hamar i 2024. Jernbaneverket bekrefter at forslaget til statsbudsjett betyr forsinkelse.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) forsøker i et debattinnlegg her i avisen å berolige oss. Men han bruker det meste av sitt innlegg til å snakke om andre ting enn Intercity-utbyggingen. Riktignok skriver han at det ikke er riktig at det er stopp i planleggingen. På den annen side skriver han at planleggingen har blitt for kostbar, og at han derfor vil ta ned kostnadsveksten i dialog med Jernbaneverket etter at statsbudsjettet er vedtatt. Hva det betyr klarlegges ikke nærmere.

Derfor lar vi oss ikke helt berolige av Hamars varaordfører, Knut Fangberget (H), som sier det ikke er noen grunn til bekymring. Stortingsrepresentant Annette Trettebergstuen (Ap) har bedt samferdselsministeren gi en garanti for at dobbeltsporet til Hamar ikke forsinkes på grunn av mangel på planleggingsmidler. Vi venter i spenning på svaret.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.