Valgkampen går mot slutten. De utallige meningsmålingene tyder på at det blir et uhyre jevnt valg. Det eneste vi kan være sikre på er at landets statsminister kommer til å hete enten Erna Solberg (H) eller Jonas Gahr Støre (Ap). Hvilke regjeringskonstellasjoner vi kan få er også åpent. La oss håpe spenningen fører til at velgerne ser betydningen av å stemme. Dette bør bli et stortingsvalg med høy deltakelse.

Arbeiderpartiet har ikke gjennomført noen stor valgkamp. Vi tror Ap betaler prisen for mangel på politisk tydelighet. Iveren etter å bygge en politisk allianse mot sentrum har bidratt til å skape tvil om viktige politiske saker. Det har heller ikke gitt noen gevinst, etter at både Venstre og KrF nå har valgt å støtte Erna Solberg som statsminister også i neste periode.

Men det har samtidig tydeliggjort behovet for et rødgrønt alternativ. Sett fra vårt ståsted vil det være bra for landet hvis valget 11. september gir oss en rødgrønn regjering. Det er særlig to saker vi mener er særlig viktige, som klart skiller de to regjeringsalternativene.

For det første er vi bekymret for hvordan velferdstjenestene er i ferd med å kommersialiseres. Barnehager, skoler, sykehjem og barnevern er tjenester vi mener først og fremst bør drives av det offentlige. Dette er kjernetjenester som definerer vår velferdsstat. I økende grad ser vi at privatpersoner tjener seg rike på dette. Det er våre skattepenger som på denne måten ender som privat rikdom.

For det andre frykter vi den privatiseringsoffensiven regjeringen Solberg har satt i gang. Jernbanereformen bør stanses hvis Ap danner regjering. Konsesjonsloven har vært forsøkt fjernet, og mange statseide bedrifter som kontrollerer våre naturressurser er på privatiseringslisten. Ap, Sp og SV representerer til sammen en politisk kraft som vil verne om fellesskapets ressurser. Selv om det også er mye som skiller disse partiene, representerer de et grunnleggende forsvar for det likhetsidealet som vårt velferdssamfunn bygget på. Derfor håper vi valget gir oss et regjeringsskifte.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.