Et ansettelsesutvalg sitter ofte på mer informasjon om hvem som er aktuelle, har bedre innsikt i hvilke kvalifikasjoner som er påkrevet fordi de kjenner bedriften innenfra, og har detaljkunnskap om søkerne. Når stillingen som rådmann i Hamar kommune nå skal besettes igjen, gjør vi likevel et unntak. Vi synes rådmannen i Ringsaker, Jørn Strand, bør være en åpenbar kandidat.

Det er flere grunner til at vi synes ansettelsesutvalget med ordføreren i spissen bør ha navnet Jørn Strand øverst på blokka når jakten på ny rådmann starter. Rådmannen i Ringsaker har vært den viktigste pådriveren for urbaniseringen og byutviklingen i kommunen.

Han har hatt et tydelig framtidsperspektiv på hvilken veg Ringsaker skal gå, og evnet å få et politisk flertall med på offensive planer som gjennomføres over tid.

Jørn Strand har jobbet tett sammen med ordfører Anita Ihle Steen (Ap). Utad framstår de to som en samkjørt duo, som går i samme retning og vinner oppslutning i befolkningen for planene sine. Nettopp dette har vært mangelvare i Hamar gjennom mange år. Det kan synes som det ikke har vært plass i Hamar til to tydelige profiler som sammen fronter kommunen, både når man skal klippe snorer og foreta upopulære beslutninger.Det er godt grep om kommuneøkonomien i Ringsaker.

Vi har en mistanke om at rådmannen ville sett det som en mistillitserklæring hvis han måtte hente inn konsulenter for å finne områder hvor det skal kuttes. Jørn Strand har dessuten satt et tydelig preg på rådmannsstaben i kommunen. Egen strategisjef, stillinger som markedssjef, byutvikler og mot nok til å ansette Asle Berteig som en markant kultursjef er eksempler på dette.Jørn Strand kommer ikke til å stå på en søkerliste. Han må fristes til Hamar, men etter åtte år trenger han nye utfordringer.

Hva med å ta en telefon, ordfører Morten Aspeli?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.