Mange av de ansatte har lang fartstid bak seg på vaskeriet, og er godt oppe i årene. De aller fleste har minst ti år bak seg, mens noen har så mye som 35 år. Tillitsvalgt Laila Helene Andersen peker på et vesentlig punkt når hun i dagen HA kommenterer situasjonen slik:

- Jeg har passert 60 år, og da er det ikke lett å skaffe seg en ny jobb. Lett blir det heller ikke for de øvrige 30 som fra midtsommeren står uten en daglig jobb.

Om konsekvensene for den enkelte som blir rammet er store, er ikke situasjonen for lokalsamfunnet på Nes særlig mindre.

Med nedleggelsen av NesVask blir bygda Nes også hardt rammet. Fra før i år har Grande Rehabiliteringssenter redusert med 40 stillinger. Dermed vil hele 71 arbeidsplasser forsvinne i løpet av få måneder.

De aller fleste av de ansatte er bosatt på Nes, og de aller fleste er kvinner. For ei lita bygd er dette virkelig dramatisk. Nes har to hjørnesteinsbedrifter, og begge har på hver sin måte blitt tapere i en anbudskamp der den sterkestes rett gjelder.

Det er tøffe vilkår i arbeidslivet for tida. Hvis det ikke er mulig å skaffe ny virksomhet til bygda, kan konsekvensene bli store med ringvirkninger til handel og det offentlige tjenestetilbudet.

Ordfører Anita Ihle Steen går i dagens avis ganske langt i å fraskrive seg ethvert ansvar for håndtering av situasjonen.

- Kommunen har ikke virkemidler til å gå inn og gjøre noe med de oppståtte situasjonene, sier hun.

De to bedriftene er private virksomheter, og det er dermed selvsagt begrenset hva kommunen kan gjøre i de to tilfellene. Likevel håper vi næringsoffensive Ringsaker kommune vil være høyt oppe på banen når antatte store negative konsekvenser vil begynne å gjøre seg gjeldende.

Vi har tidligere gitt ros for kommunens innsats med å legge til rette for etableringer i Nydal, Moelv og Brumunddal.

Nå kan det bli lille Nes som trenger aktiv bistand.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.