Hun skapte sjokkbølger da hun presenterte dette budskapet første gang for en uke siden på tilsvarende møte i Oppland.

Det er ikke dagligdags at nyvalgte styreledere går rett til kjernen av det som er kanskje det aller mest betente spørsmålet i sykehusdebatten. Vellykket kan det også vise seg å være, i stedet for det seige utredningsmaskineriet som maler og maler, men som alle vet vil få bråstopp når spørsmålet om lokalisering på et eller annet tidspunkt må komme til overflaten.

Vi har ingen ting imot at styrelederen peker på Mjøsbrua som en mulighet. Derimot synes vi den retorikken Anne Enger pakker budskapet inn i er bekymringsfull. «Sentraliser det vi må, desentraliser det vi kan» var ordene som ble brukt under konferansen på Høsbjør. Og administrerende direktør Morten Lang-Ree formidler noe av det samme, når han nå understreker at han aldri har brukt betegnelsen storsykehus. Det er hovedsykehus som nå er korrekt terminologi.

Å peke på Mjøsbrua kan tilsynelatende framstå som et modig valg. Men parres det med løfter om at sykehusene for øvrig skal bestå og at storsykehuset, unnskyld, hovedsykehuset, skal bli så lite som mulig, spørs det om det egentlig fører til noen forandring for Innlandet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00