Hun skapte sjokkbølger da hun presenterte dette budskapet første gang for en uke siden på tilsvarende møte i Oppland.

Det er ikke dagligdags at nyvalgte styreledere går rett til kjernen av det som er kanskje det aller mest betente spørsmålet i sykehusdebatten. Vellykket kan det også vise seg å være, i stedet for det seige utredningsmaskineriet som maler og maler, men som alle vet vil få bråstopp når spørsmålet om lokalisering på et eller annet tidspunkt må komme til overflaten.

Vi har ingen ting imot at styrelederen peker på Mjøsbrua som en mulighet. Derimot synes vi den retorikken Anne Enger pakker budskapet inn i er bekymringsfull. «Sentraliser det vi må, desentraliser det vi kan» var ordene som ble brukt under konferansen på Høsbjør. Og administrerende direktør Morten Lang-Ree formidler noe av det samme, når han nå understreker at han aldri har brukt betegnelsen storsykehus. Det er hovedsykehus som nå er korrekt terminologi.

Å peke på Mjøsbrua kan tilsynelatende framstå som et modig valg. Men parres det med løfter om at sykehusene for øvrig skal bestå og at storsykehuset, unnskyld, hovedsykehuset, skal bli så lite som mulig, spørs det om det egentlig fører til noen forandring for Innlandet.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.