Dette avstedkom enkelte reaksjoner his våre lesere, både positive og negative. Det må vi forvente.

Massakren i Paris som førte til at 12 medarbeidere i Charlie Hebdo ble drept har utløst ulike reaksjoner. Mange føler frykt for at dette skal skje igjen, i deres nærhet. Andre kjenner sinne, og vil ha kollektive markeringer. Noen ønsker at alle medier trykker tegningene som en samlet protest. På sosiale medier ble da også karikaturene spredd over hele verden.

Vi har valgt å vise tegningene fordi vi mener det er riktig å gjøre dette når vi omtaler terrorhandlingene i Frankrike.

Våre lesere har rett til å få se tegningene som er utgangspunktet for drapene. Vi er på den annen side ikke tilhengere av felles publisering i alle medier. Vår redaksjonelle linje er ikke provokasjon, slik tradisjonen er for magasinet Charlie Hebdo.

Vi vil ikke krenke noen for krenkelsens skyld. Men vi vil heller ikke avstå fra den, hvis vi mener den er nødvendig for å uttrykke journalistikken vår.

Vi fant det riktig å publisere tegningene etter terroren i Paris. I 2006 utløste Jyllands-Posten voldsomme reaksjoner i den muslimske verden, da avisen trykket tegninger av Profeten Muhammed. De aller fleste medier unnlot den gangen å trykke tegningene.

Noen mener nå at dette var et uttrykk for feighet.

Vi ser det annerledes. Når man den gangen avsto fra publisering handlet det om å unngå ytterligere provokasjon. Mange håpet at vi på den måten ville unngå en tilspissing av en konflikt som på mange måter var provosert fram. Utviklingen i årene etterpå har dessverre gått i feil retning. I stedet har ekstreme fundamentalister gjennomført hyppige terroraksjoner. De har vist at de er villige til å bruke alle midler for å stanse den frie ytring.

Frykt er deres fremste våpen. Det er tid for å trekke en grense, og markere at frie demokratier ikke kan akseptere dette.

Derfor unnlot vi denne gangen ikke å publisere tegningene til Charlie Hebdo.

Les også
DEBATT Les hva HA mener.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.