Hamar viste seg både som hockeybyen og skøytebyen da det gjaldt som mest. Om noen satt med følelsen av at ikke et verdensmesterskap i skøyter lenger er begivenheten som skaper den aller største entusiasmen, handler det i hvert fall ikke om arrangørene.

Vikingskipet leverte et flott arrangement, som forventet. Og forholdene var også lagt til rette for en ekte folkefest. Utestedene hadde fått utvidet skjenketid uten at politiet rapporterte annet enn at folk hadde oppført seg bra også ut i de små nattetimer. I CC amfi skapte 5.000 tilskuere stemning.

Det er viktig både for Hamar og hele regionen at det store idrettsarrangementene blir lagt hit. Mange merkelapper er klistret på Hamar de siste årene. Det betyr at byen har mange kvaliteter å by på. Idrettsbyen er en av de aller viktigste, fordi Hamar historisk har en plass i idrettshistorien, og fordi det fortsatt er en unik idrettsinteresse på Hedmarken.

Da er det viktig at idretten leverer og sørger for at engasjementet ikke forsvinner. Kunne vi drømme måtte det derfor være at en ny norsk skøytestjerne med røtter i regionen dukket opp neste gang Vikingskipet er arena for et stort mesterskap. Og selvsagt regner vi med at Storhamar Ishockey slår knallhardt tilbake mot Sparta i neste sluttspillkamp. I så fall blir det fullsatt og ny fest på CC amfi.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00