Tirsdag kom nyheten om at det er den tidligere langrennsløperen og nå sjef for verdens mest suksessrike langrennslandslag, Åge Skinstad, som skal etterfølge Christl Kvam. Av flere grunner er NHOs valg av ny leder for Innlandet spennende.

NHO vil for det første få en leder som er svært godt kjent landet over, og som mange fra før har ett eller annet forhold til. Skinstad er tidligere eliteløper i langrenn med blant annet en verdenscupseier i stafett, og vil også være kjent som ekspertkommentator på NRK. Sjef for landslaget har han vært de siste ni årene, og samarbeid med næringslivet har vært en av de viktigste oppgavene. Han blir gitt mye av æren for den eventyrlige suksessen norsk langrennssport har hatt de siste årene.

Men Skinstad, med lærerutdanning fra Elverum, har også hatt viktige stillinger innenfor næringslivet som landsansvarlig for Adidas Norge og lederoppgaver i Øko Kraft og Madshus Skifabrikk AS. Hedmark-tilknytningen er blant annet hytte på Sjusjøen og en 12 prosents eierandel i Sjusjøen Utvikling AS.

Til HA sa han i går sa han at det viktigste han kan overføre fra sin jobb som landslagssjef er innstillingen om å bli gode sammen. Dette må være en innstilling som blir god å ta med seg for en som skal lede viktig utvikling i Hedmark og Oppland. Gode sammen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00