Asle Berteig viser fram sin bryggebåt i HA. Han sier det ikke er en brygge, men en båt. Kreative Berteig har nemlig satt motor på byggverket, og vips er det en kjørbar farkost. Han stoppet ikke der. For å være sikker på at kommunebyråkratiets lange arm ikke kan nå ham, registrerer han tiltaket i småbåtregisteret. Ordfører i Ringsaker, og partifelle Anta Ihle Steen (Ap) må innse at Berteig er uangripelig. «Vel kreativ» synes hun, men regelverket rammer ham ikke. Ei brygge som ville vært i strid med regelverket ble lovlig med motor påmontert. Den må bare kalles båt. Selv om forbipasserende ikke vil være i tvil. Det ser ut som en brygge.

En morsom historie om en kreativ mann som finner uvanlige løsninger? En moderne utgave av Alf Prøysen, som Berteig drister seg til å sammenligne seg med? Vi synes ikke det. Asle Berteig er nemlig kultursjef i Ringsaker. Han representerer offentligheten, med all den makt som ligger der.

Folk flest setter ikke motor på bryggene sine. De fleste setter ikke opp ulovlige byggverk i det hele tatt. De søker på korrekt måte og bygger etter lover og regler. Men det er kanskje ukjent for kultursjef Berteig? Slik får vi et samfunn hvor fellesskapet ivaretas framfor individets ønsker. Det er viktigere at alle har tilgang til strandsonen, enn at noen få får drømmen om hytte og brygge oppfylt. Det er slike verdier Arbeiderpartiet gjerne vil fremme, og det er vel partiet til Berteig?

Ringsaker kommune har i en årrekke latt nåde gå for rett når det gjelder ulovlig bygging. Kommunen har gjerne gitt tilgivelse, og sett påfallende lite av det som har foregått. Derfor sitter man nå med Næra-saken, hvor et naturområde har blitt bebygget ulovlig i stor stil. Politikerne har bestemt seg for å sette en standard, og markere at det skal lønne seg å følge de reglene som stat og kommune har fastsatt på demokratisk vis. Da finner vi det underlig at en av kommunens ledere viser fram hvor flink han er til å omgå reglene. Asle Berteig har forstått lite av den rollen han har som etatsjef i Ringsaker kommune.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.