Den åpne dagløsningen langs Mjøsa og Hamar vest er skrinlagt. Mange trakk et lettelsens sukk, og kanskje aller mest kommunestyrerepresentantene til Arbeiderpartiet. Det er ingen hemmelighet at mange i Ap ønsker seg en løsning langs dagens trase. Med tunnel har dette blitt langt mer politisk spiselig.

Vi undrer oss for øvrig over hvor sterkt konspirasjonsteoriene står i jernbanedebatten. Selv når det minst foretrukne alternativet er lagt bort, kommer det fra flere hold uttalelser som indikerer at Jernbaneverket har en skjult agenda. Vi tror det er mer fruktbart å se på de rammer Jernbaneverket forholder seg til, noe som ganske sikkert vil bli tungtveiende når den endelige anbefalingen spilles inn til kommunestyret.

Presentasjonen bød ikke på de store nyhetene. Likevel er det blitt tydeligere at de harde frontene i jernbanedebatten er noe mer dempet i kommunestyret. Vi tror prosessen så langt har bidratt til at det går an å få et stort flertall for en løsning. Vi kan ikke utelukke hensynet til innsigelser som vil forsinke en endelig beslutning, eller kostnadsspørsmålet. Dette vil få betydning uansett hvor mye man foretrekker den ene traséløsningen framfor den andre.

Vi sitter dessuten med et inntrykk av at både By- og bygdelista og Arbeiderpartiet har et mer pragmatisk forhold til trasévalg, enn mange av de andre partiene. De to store kan til sjuende og sist komme til å avgjøre det hele i fellesskap.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.