Alle prognoser om oppslutning ble grundig knust allerede på åpningsdagen, og deretter fortsatte publikum å strømme til. Det kom tre ganger flere enn det som var budsjettert. Et uttrykk som flittig er blitt brukt om helgens arrangement er «eventyrlig».

I dagens avis sier festivalsjef Rune Myhren at folk er sulteforet på ekte opplevelser sammen med andre, og han mener arrangørene har klart å skape en «dette kan vi ikke gå glipp av»-holdning ute blant folk. Myhrens vurdering ser ut til å stemme ganske godt med et grundig arbeid som er gjort i Oslo med hensyn til innbyggernes ønsker om aktiviteter i sentrum. Bymiljøetaten der i byen laget for en tid tilbake den såkalte «Bymiljøundersøkelsen». En av konklusjonene i undersøkelsen var at det er et stort ønske om at det legges til rette for flere kulturelle aktiviteter i offentlige områder. Folk ønsker i større grad enn før å komme ut og få «ekte opplevelser» sammen med andre. Det er vanskelig å tro at brumunddøler er annerledes enn oslofolk på dette området.

I Oslo er årets Øya-festival nettopp avsluttet. For første gang ble denne festivalen arrangert på Tøyen, og også her meldes det om rekordoppslutning. Men festivalen har også vært kontroversiell. Det er kommet klager fra nabolaget over støyen fra konsertene. Nå kan støy også bli et tema for Tømmerstock-festivalen. Arrangørene er gjort oppmerksom på et relativt nytt EU-direktiv om støy i bysentra. Hvis resultatet blir at en må begrense aktiviteten etter direktivet, har arrangørene i Brumunddal et problem. Det har også mange andre arrangører andre steder.

Det er forståelig at naboene ikke bare er begeistret over å få konserter bokstavelig talt inn gjennom stuevinduet. På den annen side er kultur altså en del av bylivet stadig flere vil ha. Vi håper det går an å finne akseptable løsninger for alle parter. For i Brumunddal viste folk i helgen at dette er noe de vil ha mer av.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.