Riktignok distanserte han seg fra rollen som frelser. Men han unnlot ikke å vise til at Hamar hadde gjennomgått en stor forandring de 12 årene han og By- og bygdelista (BBL) hadde sittet med ordførervervet. Koigen og kulturhuset ble nevnt, mens den sittende ordføreren og Arbeiderpartiet ble beskyldt for passivitet og uten klare visjoner for byen.

Bildet er nok mer nyansert enn som så. Også i BBLs regjeringstid er det saker som Busterud ikke vil ha på sin skryteliste. Da tenker vi blant annet på Briskeby-saken, som var en av de mest smertelige i denne perioden. Ordfører Morten Aspeli er nok en mindre slagferdig og verbal leder for Hamar enn sin forgjenger. Men han har ikke bare klippet snorene til BBL-prosjektene. Håndballhallen var et av partiets valgløfter. Byggingen av nye sykehjemsplasser er i gang, slik partiet lovet før valget.

Kritikken fra Busterud treffer best når han ønsker et politisk styre som klarere formulerer en visjon og en strategi, og er i stand til å kommunisere den ut til velgerne. Her synes vi den politiske ledelsen i Hamar fortsatt har mer å gå på. Vi savner en tydeligere og mer offensiv politikk på de viktigste politiske områdene. Hvordan skal Hamar kapitalisere på sine store investeringer, hvordan skal kommunen sitte i førersetet i de store regionale sakene og hva er viktig i jernbanesaken?

Men for Hamars velgere er det en god ting at det nå er tydelige alternativer å velge mellom. For Ap kan dette bli en inspirasjon for å løfte seg ytterligere noen hakk, mens BBL skal kjempe kampen for sin eksistens med sin gamle hærfører i spissen. Ved siden av disse er Høyre og Knut Fangberget en outsider, hvis partiet holder stillingen. Det går mot et svært spennende kommunevalg i Hamar, hvor de politiske alternativene vil være tydeligere enn ved forrige kommunevalg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.