Det ligger ikke inne noen økning av eiendomsskatten i Ringsaker for budsjettet 2015. I hvert fall hvis politikerne velger å følge forslaget til rådmann Jørn Strand. Vi kan vanskelig tro at de vil la være. Eiendomsskatten har vært forhatt i kommunen, spesielt fordi Arbeiderpartiet gikk til valg på at eiendomsskatten ikke skulle økes. Partiet har sittet med makten i hele perioden, men ordfører Anita Ihle Steen (Ap) har brutt valgløftet ved hver eneste budsjettbehandling. Helt fram til nå.

Det ville være et dårlig utgangspunkt i et valgår å ha med seg enda en skatteøkning. Velgerne husker dårlig, men ikke så dårlig. Vi skal heller ikke se bort fra at det massive presset fra hytteeierne har hatt betydning. Ringsaker er tross alt Norges største hyttekommune, og reaksjonene fra hytteeierne i fjellet har vært krasse.

Hyttene i Sjusjøen takseres nå på samme nivå som en bolig i Brumunddal. Mange av hytteeierne har truet kommunen med å selge hyttene, og det har vært rekordmange klager på eiendomsskatten det siste året.

Budsjettforslaget for Ringsaker er mer enn eiendomsskatt. Det er en kraftig satsing på oppvekst. I økonomiplanen for 2015-18 ligger ny skole i Moelv, Mørkved skole og Stavsberg skole fullfinansiert med 525 millioner kroner. Dessuten satser rådmannen på å få bygget et nytt svømmebasseng i Moelv. Også på Brøttum, i Brumunddal og på Furnes vil bassengsituasjonen bli vurdert.

Det er en viktig satsing Ringsaker gjennomfører. Gode skoler er avgjørende for å skape tilflytting. Det er lett å skyve på vedlikeholdsbehovet, og Ringsaker har lært noe om hva det koster når det ikke lenger er mulig å vente. Budsjettforslaget vil være et godt budsjett å gå inn i kommunevalgkampen med. Vi ser ikke bort fra at ordføreren har gitt noen signaler om budsjettprofilen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.